Cindy De Bruycker

cindy.debruycker@praktijk-de-zilverberk.be 0476 83 84 73

Wilt u uw huidige levensstijl omvormen naar een gezondere variant?
Als gediplomeerde voedingsdeskundige ga ik professioneel met u op zoek naar het ideale traject: afslanken, gezonder eten, aankomen, voedingsadvies als sporter, eetprobleem bij kinderen...
Iedereen is uniek en daarom wordt er steeds gewerkt met advies op maat!

De klassieke diëten die overal op internet staan zijn bedoeld voor iedereen maar helpen niet bij iedereen! Daarom gaan we samen op zoek naar wat er past voor jou!

Gezonde voeding is GEEN dieet maar een gezonde levensstijl aanleren, die je voor de rest van je leven kan toepassen. Zo vermijd je het al te vaak bekende jojo-effect.
Ik kan mezelf hierin ook ervaringsdeskundige noemen. Jaren geleden ging ik zelf de strijd aan met mijn overgewicht. Mijn slechte levensstijl had er ook toe geleid dat ik een tekort had aan allerlei micronutriënten en vitamines. Ik ben nu gezonder, slanker en zelfzekerder.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, weet dat een gezonde levensstijl heel veel verschillende voordelen heeft. Gezonde voeding helpt:

 • voor het verbeteren van de concentratie doordat de bloedsuikerspiegel minder schommelt
 • om meer energie te hebben
 • om je beter in je vel te voelen
 • de kans op ziekte te verminderen
 • om een gezond gewicht te krijgen en nadien ook makkelijker te behouden
 • voor het milieu
 • om alle voedingsstoffen binnen te krijgen dat je lichaam nodig heeft om goed te functioneren
 • ...

Doelgroep

 • Jongeren
 • Volwassenen

Bij hart- en vaatziekten, diabetes en ernstige intoleranties informeer je best bij jouw arts voor een gespecialiseerde diëtist. Met deze vragen kan ik jou niet verder helpen.

Cindy De Bruycker

Praktisch

Een eerste afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen, een mail te sturen of het contactformulier in te vullen. Voor onze eerste afspraak stuur ik per mail een korte vragenlijst door, die je op voorhand dient in te vullen en door te mailen

Een eerste gesprek duurt doorgaans iets langer en kan hierdoor oplopen tot 60 min. Hierbij doe ik een volledige lichaamsanalyse en voedingsanamnese. Bij een lichaamsanalyse kijken we niet alleen naar jouw gewicht, maar ook naar spiermassa, botmassa en lichaamsvocht. Zo kunnen we specifieker inspelen op jouw noden. Het is vooral belangrijk dat we zoeken naar wat bij jou past en wat jij verwacht van het aanpassen van jouw voedingsgewoonten. Dit eerste gesprek kost €50. Je zal aan het einde van dit gesprek ook al zaken meekrijgen die je thuis dient op te volgen. Het eigenlijke huiswerk proberen we te beperken.

Een tweede gesprek volgt ongeveer een tweetal weken nadien. We bespreken de aanpassingen die je gemaakt hebt in jouw eet- en bewegingspatroon. Belangrijk bij dit gesprek is te zoeken naar wat er werkt voor jou, en hoe jij deze aanpassingen ingepast krijgt in jouw dagelijks leven. Dit gesprek kan oplopen tot 45 min. en kost €40.

Verdere opvolggesprekken duren ongeveer een halfuurtje, en kosten maar €30. We doen hierbij elke keer een lichaamsanalyse en volgen verder op wat er aangepast moet worden. Er is steeds ruimte voor vragen of het bespreken van eventuele struikelblokken in jouw traject.

De betaling gebeurt aan het einde van de sessie en kan contant of met Payconic. We maken dan meteen een afspraak voor de volgende sessie.

*Een belangrijke focus voor mij is de lichaamsanalyse. Dit houdt in dat er niet alleen naar gewicht gekeken wordt als resultaat van jouw harde werk. Een lichaamsanalyse bekijkt ook hoeveel spiermassa je hebt, wat jouw botmassa is, of je voldoende water hebt gedronken,... Dit maakt dat we jouw plan steeds kunnen aanpassen naar de noden die jouw lichaam toont in deze analyse.

Over Cindy

 • In 2007 afgestudeerd als medisch secretaresse (Cultuur- en vormingscentrum Brussel)
 • In 2018 afgestudeerd als gewichtsconsulente (NHA Antwerpen)
 • In 2022 afgestudeerd als voedingsdeskundige (Centrum voor Avondonderwijs Brugge)
 • Permanente bijscholing en vorming betreffende gezonde voeding
 • Ervaringsdeskundige

Contactformulier

Bezig met verzenden, even geduld...

Gelieve me te bellen :

Website door Clever-Web